0

Hey og god kveld.
Forberedelser skyver bort stress om du en dag skulle få uventet besøk.
Dagene frem til jul går fryktelig fort og det å være tidlig ute er ikke feil. Snart løper folk rundt om på de forskjellige sentrene for en siste-liten shopping. 
Har fått kjøpt inn 2 Lene Bjerre vaser, Sjokolade-fondue skåler, brennere og fondue-gaffler. Det er 4 stk. av hver, men da små holdere. Små og søte. Yppelig appetizer! Ser for meg smeltet sjokolade over et brennende stearinlys, oppkuttede jordbær,bananer, ananas og annen god frukt som dyppes i sjokoladen. Nam! 
Kommer ikke bort i fra at julemagasinene dumper ned i postkassen og da er det veldig kjekt og ha et sted og samle dem. Har lenge hatt bruk for en magasinholder, men aldri tatt meg tid til å se etter en. Nå er den endelig i hus. 

Skrevet 22.11.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
15

Hey.

Frosten ligger på bakken og nesen blir rød ute i kulden. Nå nærmer desember måned seg med stormskritt, og julegavelistene skrives med stor iver, for både store og små. Her er te-lysene tente og en varm kopp med te står for tur.
Her er influensaen virkelig satt seg, så stort annet enn å lufte Nemi har det ikke blitt. Har prøvd meg litt frem og redigert et par bilder.
Da er det vel bare å være snill i noen uker til så får vi se hva julenissen dukker opp med i år! Hehe
Ønsker dere alle en god torsdag kveld!
Dette er min ønskeliste.
Kari Traa superundertøy

Tøfler og ull-sokker

Pysjamas

Pysjamas


Kari Traa superundertøy                                                                                                                Rosendahl boller
     

Vest                                                                                     Kari Traa superundertøy/ overdel med hetteUgg Australia Adirondack Boot II Sand Kvinne                                                                                      Fjernkontroll til Nikon D40

Skrevet 21.11.2013. Ligger i kategorien Blogg. 15 kommentarer
0

 

Hei og god dag.Etter å ha delt mine utstillingsopplevelser med dere har jeg fått flere spørsmål og hva de forskjellige forkortelsene betyr. Selv fikk jeg et lynkurs i hva de forskjellige betegnelsene betyr osv. Det er også flere som også nå vil slenge seg på utstillingsbølgen. Dette er jo utrolig gøy!
Her er da et lite utdrag fra Dogs4all boken vi kunne ta med oss fra helgen.

Hvorfor?
Hundeutstillinger holdes for at man skal kunne følge med på hvordan hver enkelt rase utvikler seg i henhold til rasestandarden, og er nyttig for både oppdrettere, hundeeiere og raseklubber. Utstilling er svært viktig for å bedømme resultatet av avlen, og i raseavel er det viktig at hundene har de egenskapene de skal ha. I ringen bedømmes hundene ut ifra den aktuelle rasebeskrivelsen.

For hvem?
Alle renrasede hunder kan stilles ut fra de er ni måneder gamle. For NKK?s utstillinger er regelene at hunden må være registret i NKK eller i et register anerkjent av NKK, samt at den er vaksinert og id-merket. Påmeldingsfrister og avgifter må også overholdes. Terminliste for utstillinger finner du på nkk.no   

Forberedelser.
For å kunne vise hunden fra sin beste side lønner det deg å være forberedt før du tropper opp i ringen. Det viktigste er å lære hunden å stå pent, gå og jogge pent ved siden av deg, og at hunden tåler å bli håndtert. Dommeren skal for eksempel sjekke hundens bitt, og på hanhunder, testiklene. Sørg også for å møte opp med en hund som er ren, velstelt og i god form. Handling kaller man den den måten man viser frem hunden sin på, og er man en god handler, er sjansen for å gå videre i ringen større.

Ta med deg.
 Vaksinasjonskort, vann og skål, bur, utstillingskoppel og halsbånd, kam og børste, samt en campingstol til deg selv. En utstilling innebærer gjerne lange dager og mye venting.

Beregn god tid.
Møt opp tidlig slik at du får orientert deg og finner frem til den riktige utstillingsringen. Det er lurt å kjøpe en utstillingskatalog ved ankomst, hvor du vil finne din hunds klasse, og hvordan rekkefølgen er. Det skal også hente et tidsskjema ved ringen når din klasse forventes å bli bedømt, men følg med og se hvordan klassene før deg ligger an i ruta. Hundens katalognummer fester du på deg med en sikkerhetsnål, og ringsekretæren vil rope opp alle deltakernumre som skal gå i hver klasse.

Bedømmelsen.
Alle bedømmelser skjer rasevis og først dømmes hannhunder klasse for klasse; junior, unghund, åpen, bruks, championog veteranklasse. Etterpå dømmes tispene i samme rekkefølge. Alle klassens hunder blir innkalt i ringen samtidig slik at dommeren kan danne seg et førsteinntrykk i forskjellige posisjoner og gangarter, og etter dette vil dommeren bedømme en og en hund enkeltvis. Du får beskjed av dommeren om hva du skal gjøre. Ringsekretæren vil ved sløyfeutdelingen på slutten fortelle om du er ferdig for dagen eller skal inn i ringen igjen.
Sløyfene.
Rød er lik «excellent»,
Blå «very good»
Gul «good»
Grønn «sufficient»
Grå ?0 premie I kvalitetsklasse».
Brun «kan ikke premieres».

Får du rød sløyfe skal du inn i ringen igjen og bli plassert i konkurranseklassen. Får du en av de andre, er du ferdig for dagen. Hunder som i konkurranseklasse mottar en rosa sløyfe (sertifikat-kvalitet) skal senere inn i «Best hannhundklasse» eller «Best tispeklasse».  I disse klassene konkurreres det om sertifikat(kalles cert), hvor de får en nasjonalfarget sløyfe, Cert trenger du for senere å kunne bli champion. Vinnerne av beste hannhund og beste tispe konkurrerer mot hverandre igjen, og vinneren av denne siste konkurransen blir «BIR» altså best i rase. Den andre blir «BIM», best i motsatt kjønn. Ved utstillinger med flere raser vil det til slutt være gruppefinaler, hvor fire hunder i hver gruppe blir plassert. Vinneren av hver gruppe blir «BIG», best i gruppe, og disse møtes igjen til den store og avsluttende finalen «BIS», best in show.   


Håper dette gjør dere litt klokere på hva utstilling går ut på! Neste utstilling er Leto-hallen 28. desember 2013!!

 

Skrevet 18.11.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
6

Etter å ha fått Cert sløyfen, bestemte jeg meg for å hente de 2 andre også. Men da var det tomt for excellent sløyfer.. Så den kommer da i posten om en stund. Nemi var 1 av 10 som fikk Cert i dag. 3 fikk CK og Nemi var også en av de! Til sammen var det 10 Maller. Herlig å kunne slå til på første utstilling. Så nå har jeg da Cert-sløyfe og CK-sløyfe. Gleder meg veldig til Excellent sløyfen kommer! Best i sin klasse! =D
Skrevet 17.11.2013. Ligger i kategorien Blogg. 6 kommentarer
2

 

Hey alle sammen!

For en helg!! Nemi og jeg brukte store deler av gårsdagen på Norges største varemesse i Lillestrøm. Vi prøvde flyball, snakket med de som jobbet i Tollen, Nemi fikk et liten bekjentskap med Politiet, vi var på oppvisning/foredrag samt en haug av stands og andre aktiviteter. Da vi avsluttet dagen i Lillestrøm dro vi deretter til Sofie som er min svenske venninne. Klokken bikket 20 før vi var innenfor døren igjen. Senga var veldig god å slenge seg i da. Tett i hode og nesa ødelegger ikke en helg som denne. Så i dag tidlig klokken 0615 var jeg oppe igjen og klar for en ny dag i Lillestrøm.
I dag var det nemlig utstilling på planen. Jeg var så utrolig spent før Nemi skulle ut i ringen! Hjertet hoppet nesten ut av kroppen der en liten stund, men det roet seg fort da jeg så Nemi i action. For et utrent øye synes jeg hun klarte seg veldig bra. Da dommen kom jublet vi alle sammen som sto der! Stor CERT og CK! Herregud så utrolig bra! På en så stor utstilling gjør min lille Nemi det best i klassen! Kan det bli bedre...? Synes tiden frem til desember skal gå fort nå! Mye som skjer og veldig mye jeg gleder meg til!!
Skrevet 17.11.2013. Ligger i kategorien Blogg. 2 kommentarer
3

 

Hey. Da har jeg akkurat kommet hjem fra en spennende stretching time på Elixia med Linn.  Før dette var jeg hos den herligste «Altaingen» - Rannveig. Vi dro ned til Lillestrøm for å spise en liten lunsj før hun skulle prøve seg bak rattet for første gang! Siden dette var første kjøretimen hennes tok Emma og jeg oss en kjøretur rundt Skjetten og tilbake til kjøreskolen. På Skjetten er det jo ikke akkurat motorvei, så tiden gikk, og det passer jo oss veldig bra. Da Rannveig var ferdig med kjøretimen sin, dro vi innom matbutikken for så å dra hjem til henne igjen.
Etter middagen ble det masse kos med barna før det var kvelden for dem. Kvelden snek seg på og nå er jeg endelig hjemme igjen etter en dag på farta. Har vært en utrolig koselig dag! Nå er det tid for litt TV-titting og senke skuldrene.
Ha en din kveld alle sammen!

Skrevet 13.11.2013. Ligger i kategorien Blogg. 3 kommentarer
1

 

Hey. Nå er det ikke lenge til hus og leilighet skal dekkes med lilla dekorasjon fra topp til tå. Før desember smyger seg på koser jeg med meg pastellfargede kubbelys og en rekke kopper med te. I morgen har mine to svarte kubbelys-holdere blitt grå. Gleder meg til å se endelig resultat. Jeg har sendt de bort for oppgradering. Jeg er jo litt heldig må jeg innrømme!
Jeg og min kjære søster var ute og spise på Sake-sushi i dag før vi deretter gikk på en liten shopping runde på Jessheim. Det var veldig koselig og dagen har gått så fort.
Jeg kjøpte blant annet 100 te-lys, 2 kubbelys fra Lene Bjerre og bestilt vase til kommende juleblomster. Da jeg kom hjem satte jeg meg målrettet foran Laptop ?en for å finne kubbelysholderen jeg så tidligere i dag.(Om det er det jeg kan kalle det). Ettersom butikken kun hadde én igjen, bestilte jeg derfor fra Danmark. Så nå gleder jeg meg veldig til pakken kommer med Posten! 

Her er noe av dagens fangst;
God helg alle sammen!

Skrevet 08.11.2013. Ligger i kategorien Blogg. 1 kommentar
hits