6

Hei alle sammen.

Først og fremst håper jeg dere har hatt en mega helg! Selv har jeg jobbet og funnet mange rare serier på nettet. Bl.a fant jeg denne serien: Prosjekt perfekt - et perfekt liv? Jeg ble noe provosert, litt glad og noe påvirket av dette prosjektet. Ta bare dette eksempelet: Ida, som da er hovedpersonen og hun dette handler om, går til en kirurg og får da sett bilde av henne selv før og etter en evt fettsuging. Jeg ble så jævla provosert av kirurgen!! Får ikke satt ord på noe så frekt! Det var en minimal forandring, og Ida spør han om det ikke er noen annet måte å få den litt smalere kroppen på. Han sier da med en gang "nei". Jeg ble helt paff og ordløs. (Noe jeg ikke bruker å bli) Tenk å sitte der og prøve å lure jenter som prøver å finne ut av hva de kan gjøre for å se bedre ut. Jeg er sikker på at det lyste $$$-tegn i øynene hans. Serien ligger på NRK og kan sees der. Hun fikk også besøk fra en man som liksom ikke hadde tatt botox, og det lyste botox i hele ansiktet hans. Hvorfor lyver man om sånt? Kjenner jeg blir en smule provosert! Tør du ikke innrømme at du har botox fordi at noen skal kunne dømme deg. Uansett.. Han la opp et opplegg på 3 mnd om så kaldt *supermat* Etter 3 mnd hadde det da ikke skjedd stort med hvordan kroppen hennes var innvendig. Så jeg vil heller si; Spis variert, sunt, normalt. Alt med måte folkens!
Kjenner det er veldig godt å få det ut av hjernen! Serien håper jeg var en vekker for mange som stoler blint på magasiner om all slags mat som i følge de skal være så utrolig bra.


En toppers helg!
Ha en super søndag alle sammen!

 

Skrevet 29.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 6 kommentarer
0

God morgen kjære lesere.

Gårsdagen avsluttet jeg med en gårtur sammen med Nemi og mamma. Ettersom det begynte å bli mørkt ute så ble ikke turen lenger enn 2 km, men så lenge vi gikk ut på jordet og Nemi fikk løpe fritt rundt en god stund så var vi alle fornøyde trøtte da vi kom hjem igjen.
Kl er enda ikke 06:30 og har allerede vært på jobb i 1 1/2 time. Tiden går fort og det er ikke lenge til en uber tidlig frokost skal inntas. Når klokken begynner å værrme seg 11 skal jeg og min kollega kjøpe Peppes Pizza! Det skal bli godt. Det er jo snart helg og dette skal nytes.
Jeg satt i går og leste noen quotes på nett og kom over et som passer veldig godt akkurat nå.


Det er ikke alltid man vil innse at noe annet er bedre enn hva man akkurat har nå. Men det å prøve noe nytt er ikke feil. Kanskje en ikke synes det er så kjempe givende i første omgang, men om en gir det litt tid så
kanskje du innser at det valget faktisk var bra.
I ettermiddag skal jeg møte min kjære venninne Michelle. Ettersom vi ikke jobber på samme team lenger så sees vi ikke like ofte så vi har mye og ta igjen i dag. Dette skal vi gjennomføre under en Powerwalk i det fine høstværet!



Ha en din fredag alle sammen!

Skrevet 27.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0

God morgen kjære lesere.

Jeg håper for deres skyld at natten varer noe lenger enn hva min gjør denne uken. Det å måtte stå opp 0230 er ingen god følelse når du er stup trøtt og vet at jobben kaller. Kan nesten allerede si at jeg gleder meg til i kveld.
Jeg har store forhåpninger til dagen i dag. Dagen skal brukes på jobb videre går turen hjem, for så å ta turen videre til Elixia på et lite oppdrag jeg er så heldig å få være med på, deretter reise jeg til foreldrene mine og spise middag. I skrivende stund planlegger jeg å lage en nydelig lunsj til senere i dag.
Ønsker dere alle en god torsdag!

Skrevet 26.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0

God onsdags morgen kjære lesere!

For en liten stund tilbake fikk jeg spørsmål om jeg kunne skrive et innlegg om inspirasjon til styrketrening. Og dette vil jeg så klart gjøre. Beklager at det kom noe sent!
Først og fremst vil jeg si; kle deg riktig til økten du skal på. Om det er en saltime, egentrening eller om du tar en styrke økt ute etter en løpetur. Nå som høsten begynner å melde seg, så er det vel ikke så mange som trener styrketrening ute lenger, men creds til de som fortsatt gjør det!
Da jeg selv er på treningssenteret legger jeg merke til hva folk har på seg. Det er ikke for å dømme de på noen måte, men varme og store klær vil jeg si hemmer en i å gi det lille ekstra, og bør ligge igjen hjemme!. Her er et eksempel på dette: Du kommer til en PT time og har på deg stor joggebukse og en king size t-skjorte. Du blir så bedt om å hoppe opp på et traktor hjul i 2 minutter uten stopp så godt du kan. Joggebuksa vil da bli en belastning fordi den er utrolig varm og t-skjorten vil være i veien. Ta på deg treningsklær tilpasset den økten du skal være med på! Det er i hvert fall mega viktig for meg! Jeg har ikke på meg vinterdress inne i en sal, og heller ikke tights ute i 20 -C.
Det er helt klart mange som ikke vet hvordan man skal trene eller hva man skal trene. Etter et lengre opphold fra styrketreningen så ble jeg med på en saltime med ei venninne. Dette er noe jeg anbefaler dere å prøve! Da blir dere fortale hele veien hva dere skal gjøre. Dere blir observert og ikke minst motivasjonen for å fortsette er stor! Til dere som ikke liker saltimer og synes dette er for pyser. Prøv å gjennomfør en økt med litt tyngre vekter enn før og gjør en extra repitisjon om 10 er nok. Gå også til en Personlig trener og spør om tips eller råd evt en hjelpende hånd. De biter ikke og jeg er helt sikker på at de blir glad for at du spurte om hjelp!

En liten oversikt over hva jeg syns er viktig:

♥Ta på deg treningsklær du trives i.
Ta med deg en venn/venninne.
♥Gode sko.
♥Si til deg selv at dette skal bli en bra økt
♥Ikke vær redd for å spørre om hjelp/tips eller en hjelpende hånd!
♥ Ta bilde før under og etter du har satt deg mål!
♥Sett deg kortsiktige mål og langsiktige mål!
♥Skriv ned hvilke mål du har.
♥ Jeg har kjøpt meg den nye Treningsdagboken fra Get Inspired.
(Jeg sendte de mail i fjor og spurte om de ikke kunne endre litt på oppsettet i boken. Ikke vet jeg om det jeg skrev i mailen med tatt hensyn til, men boken er hvertfall nå MYE bedre enn sist!! Happy!)

♥Del gjerne dine opplevelser med venner, kollegaer osv. Du kan være den som motiverer og inspirerer en annen til å begynne å trene, få en bedre livsstil og ha det bedre med seg selv!















Jeg har bestemt meg for at denne skal taes i bruk fra 1.jan 2014. Det betyr ikke at jeg ikke trener den dag i dag! Det er fordi jeg fortsatt har plass i min "gammle" 2013 bok.




Midten av 2013.




Riktig løpeklær er et møst for meg om jeg skal ha en bra løpeøkt!

Kom gjerne med tilbakemeldinger!
Ha en strålende onsdag alle sammen!! 

Skrevet 25.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0

Hei alle sammen.

Dagen i dag som jeg skulle få så mye ut av, ble til ikke som forventet. Jeg våknet ved 2 tiden i natt med mage kramper og vondt i hode. Rett og slett ikke i form. Så jeg holdt sengen til kl var nærmere 13. Da sto jeg opp og gikk ut med Nemi. For uansett hva som feiler en så må man ut med hunden. Må si at det var godt med litt frisk luft! Får kjøre på med hjernetrim litt senere i dag. Det kan man gjøre hvor som helst og når som helst.
Jeg har hørt at det hjelper og være der det er varmt. Så for aller første gang så la jeg meg i et varmt solarium, og det funket! Dytte i seg piller er ikke den beste løsningen! Går man til legen generelt så får man en resept, videre går turen til apoteket hvor de skriver ut piller og tror at alt er bra. Da må jeg innrømme at det å prøve noe mer fornuftige er bedre!
I skrivende stund inntar jeg en veldig sen frokost og leser mail.

 

Solen skinner og jeg har en fin høstdag fremfor meg!

Har dere hatt en bra start på den nye uken?

Ha en fin dag alle sammen!

Skrevet 24.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0

Hei kjære lesere!

Endelig en fridag fra jobb etter 7 dager på! Jeg spiste en god egg og bacon frokost før jeg var ute med Nemi på en fin tur får jeg skiftet og reise til Rannveig. Det er alltid så utrolig koselig å være med henne! Vi startet dagen med en, for min del lunsj og hun sin frokost. Deretter tok vi livet helt med ro og hadde litt kvalitetstid med lille Emma! Siden Rannis sine "cravings" tydelig ikke er over enda...haha, så lagde vi en skikkelig god sjokoladekake med jordbær og blåbær på toppen. Den var så utrolig god! Så den skal jeg absolutt prøve å lage selv her hjemme en dag! Tiden gikk fort og før jeg visste ordet av det så var det middag. Jeg gjøre stadig "ting jeg ikke kan" om dagen. I dag fikk jeg prøve meg på: pølsebiter tredd på spagetti. Ganske artig måte og lage mat på og ikke minst spise etterpå! Desverre glemte jeg å ta bilde av ferdig resultat, men det får jeg prøve å endre til neste gang. Oppi alt dette ble det også en vaffel på oss hver. Så jeg er i hvertfall ikke redd for å sulte etter i dag. Hehe. Vi skulle også egentlig se film, men tiden strakk desverre ikke til alt! Alt i alt så har jeg hatt en koselig dag med en super jente, Rannveig!!


Etter at jeg oppgraderte Iphonen min fikk jeg panorama option. Den måtte så klart prøves ut i dag!
Fine Rannis baker kake! :)





Lille nydelige Emma Angelica!






Meg og Fine Rannveig og lille Emma i midten!

Håper dere også har hatt en strålende mandag, for det har jeg!!

 

Skrevet 23.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0

Hei kjære lesere!

Jinx er for noen kanskje et ukjent ord, men for meg så passer dette veldig bra! Da jeg ankom jobb i dag fikk jeg beskjed om at jeg og mine to kollegaer blir flyttet til et sted vi ba om å bli flyttet til fast. Jeg må si jeg ble veldig glad! Endelig.Det var virkelig på tide! De har jo mast på meg om å bytte over en lenger periode nå.(3 mnd) Men jeg har liksom aldri tatt meg ork til å sette meg inn i nytt system eller nytt sted. Men når den siste dråpen kom, så rant det virkelig over for oss alle sammen. Da tok vi saken i egne hender og gikk til sjefene selv. Haha.
Det beste er å gjøre ting selv! Helt klart. Det er sikkert fler som må gå igjennom et ledd for så å komme seg til neste. Sånt er jeg ferdig med, for det fungerer ikke! Nok om det.
I skrivende stund ser jeg på Skal vi Danse og Charterfeber.. Godt og få seg en latter etter en lang dag på jobb. Jeg er helt fast bestemt på at Charterfeber er laget for at folk skal ha noe å le av! For sånn de blir fremstilt er på kanten!


 Do things your own way!!

Hva gjør du i helgen?

Ha en fantastisk helg alle sammen!!

Skrevet 21.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
2

Hei alle sammen.

I dag våknet jeg og jeg følte meg litt alene.. Alle har reist bort og jeg sitter igjen hjemme. Du har sikkert kjent følelsen av skuffelse da noen skulle komme på besøk og ikke dukker opp, du er spent på et møte og personen/e ikke dukker opp til rett til eller i det hele tatt. Jeg kunne fortsatt sånn i everigheter så jeg tror dere skjønner greia. Jeg skulle da få litt hjelpe med å finne stoff til min Uni. examen og nå har personen forsvunnet. Ingen mld eller telefon. Så da sitter jeg da her. Jeg kjenner meg ganske sterk på en måte, for jeg skal klare dette. Om jeg så må sitte oppe i 24 timer pal foran laptopen og søke på nett. Dette er kanskje ikke den beste dagen å våkne til, men jeg skal absolutt gjøre det beste ut av den! Lange dager og lange netter. Så sta som jeg er så gir jeg ikke opp selv med litt motgang en gang i blandt! Nå skal jeg ta meg en pause og stru hjernen på noe annet for en liten periode før jeg stuper ned i examens lesing igjen..

Ikke alltid ting er like lett. Men sterkere blir i hvertfall jeg av det!

Håper dere har en strålende høst dag!!

 

Skrevet 20.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 2 kommentarer
0

Kjære alle sammen.

Jeg håper dere har hatt en like fin formiddag som meg. Dagen min startet med å knyte på seg Inlines/rulleskøytene og dra på morgentur med Nemi. Før kl ble 10:00 hadde vi allerede gjennomført en tur på litt over 7km. Det er ingenting som heter dårlig vær, bare dårlig klær. Og det er jeg helt enig i!
Nemi koste seg så mye og løp som aldri før! Dette varmet det lilla "mamma hjertet" mitt! Da vi er ute på joggetur så er det faktisk jeg som bestemmer tempoet på hele turen, men i dag så fikk hun bestemme hele turen. Må ærlig innrømme at det i noen bakker gikk en smule fort og jeg var litt ute av kontroll, men det var utrolig moro! Fart og spenning er som regel veldig gøy! Før jeg dro på jobb var vi ute en tur og kastet freezbe, Nemi hoppet over gjerde og koste seg ute på plenen.
Nå i skrivende stund sitter jeg på jobb og tar det helt med ro. Jeg sitter å planlegger hva jeg skal kjøpe til Nemi i bursdagsgave. For hun er 2 år i dag!! Som tiden flyr! Hun er helt nydelig og hun har gitt meg så mye! Må også gratulere søsteren Vixen med 2 års dagen!!



Kjøper du bursdagsgave til hunde din?
Hva kjøpte du?

Ha en strålende ettermiddag så sees vi i kveld!


(Skrevet fra IPad)
Skrevet 18.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0



Skrevet 18.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
4

God tirsdags morning alle sammen!

'Ut av senga og på med løpeskoene. Hvis du kan lure deg selv til å bli en morgenløper, knekker du samtidig en viktig kode: Du blir den typen løper som elsker hver eneste tur og blir avhengig av den. Her er 5 gode grunner til å løpe i gang dagen.
En morgenløpetur blir stort sett aldri forstyrret av uforutsette hendelser. Om ettermiddagen skal det derimot lite til før planene om en løpetur blir ødelagt av et ekstra møte eller litt for mye kake til kaffen.
Du kickstarter forbrenningen. På få sekunder blir natten ristet ut av kroppen og forbrenningen skrudd opp. Etterpå vil kroppen dessuten gå på et litt høyere gir for å restituere..
Du trener opp evnen til å bruke fett som drivstoff når du løper på tom mage og med slunkne karbohydratlagre. Det er spesielt fl ott for deg som trener til langdistanseløp og derfor skal kunne løpe når karbohydratene er (nesten) brukt opp. Spis lite karbohydrater til middag dagen før, så forsterkes denne eff ekten.
Energien fra en morgentur smitter over på resten av dagen. Løpingen virvler opp gledeshormonene (endorfi nene) i hjernen og gjør deg glad.
Du sparer tid fordi du kan slå sammen morgen- og etter-trening-dusjen. Det er bra for huden også.'

'Legg fram løpetøyet kvelden før, gjerne i nærheten av en radiator, slik at det er godt å ta det på seg. De virkelige entusiastene sover med klærne på ...!
Drikk et glass vann og spis ev. en banan hvis magen føles ubehagelig tom.
Ikke tenk på hvorvidt du gidder. Koble fra hjernen og bare gjør det. Du vil elske det så snart du er i gang.
Varm opp litt innendørs før du stikker av gårde. Det gjør det enklere å møte morgenkulden.
Lunt først én kilometer eller to, slik at kroppen våkner og leddvæsken får tid til å smøre leddene. Gjør gjerne noen høye kneløft og hopsasteg for å få fart på kroppen.
Hvis du er uvant med morgentrening, så ta et par rolige turer slik at kroppen venner seg til å trene på denne tiden av dagen. Du kommer snart til å få energi til mer seriøs trening.'






Dette er motivasjonsordene for i dag!
Er du en løper? Trener du i det hele tatt?
Ha en strålende dag!

Skrevet 17.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 4 kommentarer
0

Hei alle sammen!

Først og fremst må jeg bare si: for en dag!! Jeg og Nemi har brukt hele dagen i skogen, og det var en fantastisk opplevelse! Til dere som ikke vet hva MH-test betyr, så er dette en mentaltest man tar på hunder. Det er veldig spennende og ikke minst lærerikt! Vi var en god del folk og minst like mange hunder, om ikke fler. Det var spådd regn i hele dag, men så heldige som vi er, noen ganger, så var det opphold helt til siste hund skulle ut i løypa. (Nemi og jeg var nest sist). Alle sammen var så hyggelige å snakke med så tiden gikk ekstremt fort. Plutselig var dagen omme, og det var på tide og slippe hundene ut av bilene så de fikk løpt og snust litt. Nemi ble mega happy og fant så klart den største hann hunden og leke med. Hun dyttet litt borti han og fikk han til å løpe etter henne. Da var det også et par andre hunder som også hang seg på.

Funksjonsanalysen har to primære oppgaver; individanalyse i forbindelse med evaluering for bestemte oppgaver,
og evaluering i forbindelse med avlsutvelgelse.
Det er et siktemål er at en standardisert funksjonsanalyse vil gi holdbare data som grunnlag for evaluering av både individer og
avlspopulasjon som helhet.
De mentale anlegg man måler, og som verdsettes for individet i funksjonsanalysen er følgende:
 


1. Tilgjengelighet: Møteprogram og evne/vilje til å ta kontakt med fremmede mennesker.

2. Lekelyst: Vilje/evne til lek med fører/fremmed person.

3. Flokkdrift: Hvor hurtig innlemmer hunden nye medlemmer i flokken, og dens lyst til å samle den.

4. Sosial kamp: Vilje/evne til kamp.

5. Sosial dominans: Selvbevissthet, evne/vilje til å klatre på rangstigen.

6. Jaktlyst: Lyst/evne til å følge og fange et bytte.

7. Byttegripende: Evne og intensitet i å gripe byttet.

8. Forsvarslyst: Lyst til å stanse en intrenger.

9. Funksjonsutvikling: Intensitet og hurtighet i forsvarsarbeidet.

10. Terskelverdi flukt/angrep: Hvor sterk trussel må til for å utløse flukt eller angrep.

11. Avreaksjon: Evne til å ta seg inn etter ubehag/belastning.

12. Konsentrasjon: Evne til å holde oppmerksomheten.

13. Koordinering: Riktig handling mellom og mot opplevelsene/påvirkningene.

14. Temperament: Evne til tilpasning til omgivelsene/oppfatte nye inntrykk.

15. Mot: Evne til selvstendig å løse oppgave, handlekraft.

16. Skarphet: Refleksreaksjon mot trussel som kommer brått på innenfor indre revirgrense (4 meter).

17. Skuddfasthet: Reaksjon/avreaksjon på skudd.


Hunden må innfri visse kritterier for å bestå.
Atferd som kvalifiserer til underkjenning er kort beskrevet:
agressivitet,
bestående agressivitet,
manglende evne til å løse problemer,
manglende evne til å avreagere,

skuddberørthet/skuddreddhet.

Legger ved et lite bildedryss fra dagen. Enjoy!





 




 


































 

 








 






For en herlig dag i skogen!!
Håper dere også har hatt en super søndag!

Skrevet 15.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
2

Hey kjære lesere!

God morgen alle sammen. Jeg håper dere har hatt en fin helg! Det har i alle fall jeg. I går tok jeg med mine 2 stoler som ikke var satt sammen, men så mer ut som pinneved. SÅ jeg tok de med til foreldrene mine som hadde det rette utstyret for å sette de sammen. De drev med sitt da jeg stakk innom. Så jeg satt igjen stolene og foreslo at jeg skulle ette de sammen etter at jeg var ferdig med løpeturen sammen med Nemi. Da jeg kom hjem fra løpeturen var begge stolene ferdig satt sammen. Det var en lettelse og føles veldig bra! Jeg ble meget fornøyd!!
Tilbake til løpeturen. Jeg løper en del for tiden. Fått det litt på hjernen samtidig som jeg trener styrke. Rett og slett for å holde meg i form. 








Beste løpepartneren som finnes!

 

Skrevet 15.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 2 kommentarer
0

God morgen kjære lesere!

Da er helgen her igjen, men pliktene slipper man ikke unna. Som den morgenfuglen jeg er, så våknet jeg lys våken 0745. Da klokken enda ikke er 11 og jeg har fått gjort så mye så føles det veldig godt. Tiden strekker også til andre gjøremål, som egentlig hadde gått i vasken om jeg hadde sovet til kl 11. Jeg har allerede fått gjort noe alle må gjøre som har eget hus/leilighet, og det er å rydde, vaske, generelt holde det pent, rent og ryddig rundt seg. Samt at jeg har vært ute med hunden. Jeg skal også ut på en treningstur senere i dag. Hurra for helg! 


Ha en fin dag alle sammen!





Skrevet 14.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0

Hey alle sammen.

Sist uke var jeg som dere vet på Mallorca. Jeg vasket klær, pakket om, og reise på hytta tur med min kjære hund Nemi! Så jeg er ikke hjemme, men hvertfall tilbake på norsk jord!! Planen var egentlig å være der til i morgen, men fordi det var meldt regn hele dagen så reise jeg og Nemi hjem igjen i dag. Veiene mot hytta var mye bedre før enn hva den er nå grunnet veiarbeid i mange mil. Så der går det i litt over 30 km/t og humper noe grusomt! De har også funnet ut at å sette opp en gjennomsnittsmåler på en strekke hvor folk like så godt kan kjøre i 100 km/t.. Veldig veldig irriterende. Det er bare skog på skog på skog. Og her, her setter de opp en måler som gjør at vi MÅ holde fartsgrensen..Crap!
Nok om det og tilbake til turen. Da vi kom frem i går slappet vi av og spiste rundstykker før vi gikk en kveldstur. Deretter ble kvelden fylt med Tv-hygge og en god natt søvn!! Da jeg våknet i dag tidlig følte jeg meg veldig uvell og lå bare i sengen og håper at det snart var over. Med tid og stunder så gikk det over og jeg sto opp. Etter at frokosten var inntatt og sekken var pakket, dro vi innover mot Gjendesheim. Det er så nydelig der! Man får virkelig fred i sjelen!! Vi gikk oppover fjellsiden, rettning; Besseggen. Vi skulle ikke over, men vi gikk et stykke oppover før vi snudde og gikk ned igjen. Utsikten fra punktet vi stoppet var helt breathtaking!! Turistforeningen har lagt stener på en opptråkket sti, så det var litt vanskelig for lille Nemi å gå noen steder, men det gikk fint. Hun hopper litt på kanten hvor det var lyng og over små bekker. Jeg er helt sikker på at hun stor koste seg, akkurat som meg! Her er et liten bilde dryss av dagen i Jotunheimen!




Min herlige frokost! Nam nam!!

















Finnes det ikke ledig parkering så lager man seg en! ;) Fjellet er herlig!! <3





De sniker seg til over alt.. Helt utrolig!!
















Håper dere alle har hatt en like bra start på helgen som meg!

Skrevet 13.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
2

Hei kjære lesere!

Våre planer for turen hit til Mallorca var å bade, sole oss, spise god mat og egentlig ta alt som det kom deretter. Men jeg hadde gjort litt research før vi dro hjemmefra, for jeg ville nemlig en dag på "storby"-shopping! Vi spiste igjen vår herlige frokost før vi gikk ned til bussplassen og ventet på bussen. Det tok ikke lang tid før bussen kom. Og til all forbauselse var det en eldre mann fra London som kjørte bussen vår. Ikke en spanjol uten et lite snev av englesk-kunskap (som vi hadde på vei hjem igjen) Siden vi var de første på bussen så la han ut om liv sitt. Hvorfor han var her på Mallorca osv. I korte trekk fortalte han oss at han ikke ville ha noe kone eller barn, og det å gifte seg eller noe som lignet på kjærlighet, nei det var ikke ord i hans ordforråd. Men da han en dag gikk ut og møtte denne damen fra Mallorca, da fikk pipen en annen låt. Han fikk tiden til å gå veldig fort, og før vi nesten visste ordet av det så var vi midt i Palma by.
Aldri hadde noen av oss vært der før. Så vi var virkelig "bønder i byen". Haha. Det var faktisk veldig gøy og oppleve Palma! Jeg hadde skrevet på min lille papirlapp hvor vi skulle og hvilken gate. Så vi gikk av bussen, opp en ganske lang rulletrapp og der... der sto vi midt i smørøyet. Da vi ikke visste hvilken rettning vi skulle gå spurte jeg hvor vi skulle gå. I Mallorca er de veldig flinke til å forklare alt på spansk,(veldig lite engelsk) men på en måte så forsto jeg det. Noe også grunnet kroppspråket. Jeg kan heldigvis noe spansk, så vi klarte oss helt greit!! Da vi fant gaten og inngangen til El Corte Ingles, var det første jeg møtte en politimann med pistol, håndhjern, batong, you name it. Jeg ble litt skremt av det, men jeg så han i øynene og trakk litt på smilebåndet. Til min store overraskelse så smilte han tilbake. Det var litt betryggende på en måte! Etter å ha shoppet i nesten 3 timer, bestemte vi oss for å spise en liten lunsj, før vi reiste hjem igjen. Vi fant tilbake til buss-stasjonen og fant riktig plattform. Der ble vi sittende i ca 30 min før bussen gikk. Vi hadde en fantastisk dag i Palma de Mallorca! Da vi kom hjem spise vi middag på buffèn og tok resten av kvelden med stor ro. Det var en herlig dag og kunne ikke hatt en bedre avsluttning på en herlig ferie sammen med verdens beste mamma! 

 

























Håper dere har hatt en super uke alle sammen!
For det har absolutt jeg hatt!!

Skrevet 12.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 2 kommentarer
2

Hei alle sammen!

Jeg våknet i dag ca 08:30 og var mega trøtt! Men ettersom reisefølget insisterte på at jeg skulle stå opp, så gjorde jeg det. En hel time før jeg ellers pleier å stå opp. Vi tok på oss klær og gikk ned for å spise frokost. Strandbagen sto klar, så den gikk jeg opp igjen for å hente for deretter å gå ned til vårt "nye hjem" stranden. Her ble vi igjen store deler av dagen. Jeg kjøpte kokosnøtt! 100 % fersk! Han åpnet den rett foran øynene mine, lot meg drikke opp kokosnøtt-saften for deretter å skjære ut kokoskjøttet! Det smakte så utrolig godt, og jeg ble veldig mett! I dag var også havet helt blikk stille og brennmanetene hadde funnet veien inn til stranslinjen store av der vi badet. Dette var det flere som fikk kjenne på kroppen! Heldigvis var den ikke farlig, men svei på kroppen i ca 48 timer uten stopp!! Da ettermiddgen snek seg frem gikk vi opp til hotellet igjen. Deilig var det, for jeg så ut som en Lobster..! Etter å ha tatt seg en kald dusj så gikk vi for å spise middag. Nå sitter vi inne i leiligheten å venter på at Showet skal begynne litt senere. Ut på show!









Det var også masser av fiks der! Alt bra mini små til ganske store!

Nyter min ferske kokosnøtt! Nam!



Deilige stranden!

Ha en super kveld!!

Skrevet 11.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 2 kommentarer
0

Hey alle!

Igjen ble dagen fylt med en promenade på 2 km,(i går 4 km) men dette var på dagtid og på stranden i stekende sol! Jeg tipper det var ca en +55 C! Ekstremt varmt da det ikke var så mye som et lite vindkast å skimte. Det er faktisk veldig mange mennesker som hver eneste dag går på stranden i steden for å ligge pal i sola, på en nedligget solstol.. Jeg synes personlig det er bedre å røre på seg, enn å ligge stille!! Middag spiste vi på buffet her på hotellet. Jeg spiste meg stapp mett og litt til. Så utrolig mye god mat!! Litt senere gikk vi til Show-scenen hvor vi ble sittende i 2 timer. Det var veldig moro og kjempe bra underholdning! Både for de små og de store!! Temaet de hadde for dagen var Eurovision! Kreative svensker og herlig kveldsunderholdning!!




Glad i scenen!






 

Ha en fin kveld!

Skrevet 10.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0

God dag!

I dag våknet jeg med stiv nakke og vondt i hode. Jeg trodde nesten dagen skulle gå i vasken. Jeg spiste frokost og pakket baggen min som jeg skulle ha med på stranden. Da ble smerten heldigvis borte! Vi fant en fin plass uten en palme parasoll. Det ble vi hele dagen. 18:30 gikk vi opp igjen etter en fin dag med å hoppe i høye bølger og noen svømmeturer. Etter å ha dusjet og funnet ut av hva jeg skulle ha på meg, tok vi taxi inn til sentrum. Der spiste vi en god middag og shoppet litt. Det ble ikke så mye, men det er ikke alt man husker å ta med seg i kofferten. På vei hjem gikk vi innom nesten alle butikkene på veien før vi møtte på Timio. Timio er en papegøye som jeg fikk ha på skulderen min og midt oppå hode. Han var mega fin og så snill! Etter å ha hilst på Timio og sagt hadet, bestemte vi oss for å gå hele veien tilbake til hotellet vårt som lå hele 4 km unna. Det ble fort bekkmørkt ute, så bra vi hadde på oss sko som vi kunne små løpe i! Vi løp over en bru, krysset 4 rundkjøringer og etter litt om og men så kom vi oss hjem igjen. Nå er det på tide å finne senga og gjøre seg klar til en ny dag!


Timio & meg.

Håper dere også har en strålende mandag!

Skrevet 09.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0

Hey folks!

Alarmen min startet å dure 03:15. Jeg sto opp.. og dette på min fridag! Kun for å rekke flyet jeg skulle rekke som gikk 06:15 fra Gardermoen. Alt gikk helt fint helt til vi tok av, da bestemte alle barna seg for å holde kor,(med noen veldig sure toner.) De valgte så å dele seg opp i grupper, så da de første var ferdige da startet nesten å sånn holdt de det gående i 3 timer og 10 minutter. Jeg må ærlig si at jeg var en smule sliten og en anelse av irritert da jeg gikk av flyet.Det er jo så klart en naturlig forklaring på skrikingen, men det betyr ikke at jeg liker det for det! Videre gikk vi i en evighet for å hente bagasjen vår! Det var rulletrapp på rulletrapp. Ente vel opp med 3 eller 4 stk. Vi fikk bagasjen vår veldig raskt, og jeg fant frem til hvilken buss vi skulle med. Vi satt på bussen i ca 1 time. Jeg trodde jeg kjørte aggresivt i trafikken, men bussen som ble kjørt av en eldre spanjol, kjørte i 100 km/t og var ikke mye lengre unna enn 1 1/2 meter fra bilen foran. Vel og fremme får vi beskjed om at rommet vårt ikke er klart før 14:30. (Vi var fremme ved 11 tiden.) Noe så irriterende tenkte jeg og skiftet til shorts, topp og sandaler. Deretter bestemte vi oss for å gå å spise litt mat for så å gå en liten tur. Etter at vi hadde spist og kikket oss litt rundt var det enda en time til vi egentlig skulle gå nøkkelen til rommet vårt. Muligheten for at de kunne ha blirr ferdige på tiden vi var å spiste var til stede, så jeg gikk til resepsjonen og spurte om ikke rommet vårt var klart. Og det var det! Jeg ble veldig glad da! For det er jo noe kjedelig og ikke ha et rom da du kommer frem etter en noe lang reise. Vi fant rommet vårt og pakket ut. Smått om sen hoppet vi inn i bikiniene våre og satte kursen mot stranden og havet. Jrg hoppet i havet og jeg ble dratt med av strømmen.. Jeg bestemte meg for å kun holde meg flytende for å spare på kreftene og deretter bli med neste bølge inn. Det kom en veldig stor bølge og jeg klarte dermed å karre meg på land. Vi var flere som ble dratt ut, men alle kom seg inn på land igjen, heldigvis! Da jeg var tilbake på stranden så sovnet jeg i solen.. Det vr vel kanskje en liten time eller to. Deretter gikk vi tilbake til hotellet, tok en dusj, spiste litt mat og fordi ikke nettet fungerte så kladdet jeg litt i en bok. Livet uten nett føles veldig rart!! I morgen skal jeg ligge på stranden store deler av dagen og bare slappe av! 






Ha en fin dag alle sammen!

Skrevet 08.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0

Hei alle sammen!

Etter nå å ha vært en hel uke + 2 dager uten nett vet jeg ikke helt hvor jeg skal begynne, men jeg prøver ihvertfall! Grunnen for at jeg ikke har hatt tilgang til nett er fordi jeg har vært 8 dager på Mallorca! Vi skulle egentlig hatt nett, men det var altså ikke-fungerede. Utrolig kjedelig! Tiden der nede gikk så utrolig fort, og jeg har veldig lyst til å reise tilbake til stranden og havet! For det er det eneste som skiller her og hjemme akkurat nå. (Nesten) Solen skinner og den herlige varmen fulgte med oss hjem.
Jeg våknet i dag helt utvilt. Det var så deilig og ha så mye energi på lager så Nemi og jeg startet dagen med en frokost før vi la ut på en 5 km lang rask gange sammen med familien. Det var veldig koselig! I skrivende stund kaster jeg i meg litt sen lunch, før jeg trolig skal ut i skogen en tur. Vi får se hva tiden strekker til! Føler at noen ganger er døgnet så altfor kort! Jeg er nok ikke alene om å ha den følelsen..
Litt senere kommer det bilder fra Mallorca!

Denne stranden var utrolig fin og jeg koste meg "glugg i hjel"

Ha en fin dag alle sammen!

Skrevet 08.09.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
hits