4

God tirsdags morning alle sammen!

'Ut av senga og på med løpeskoene. Hvis du kan lure deg selv til å bli en morgenløper, knekker du samtidig en viktig kode: Du blir den typen løper som elsker hver eneste tur og blir avhengig av den. Her er 5 gode grunner til å løpe i gang dagen.
En morgenløpetur blir stort sett aldri forstyrret av uforutsette hendelser. Om ettermiddagen skal det derimot lite til før planene om en løpetur blir ødelagt av et ekstra møte eller litt for mye kake til kaffen.
Du kickstarter forbrenningen. På få sekunder blir natten ristet ut av kroppen og forbrenningen skrudd opp. Etterpå vil kroppen dessuten gå på et litt høyere gir for å restituere..
Du trener opp evnen til å bruke fett som drivstoff når du løper på tom mage og med slunkne karbohydratlagre. Det er spesielt fl ott for deg som trener til langdistanseløp og derfor skal kunne løpe når karbohydratene er (nesten) brukt opp. Spis lite karbohydrater til middag dagen før, så forsterkes denne eff ekten.
Energien fra en morgentur smitter over på resten av dagen. Løpingen virvler opp gledeshormonene (endorfi nene) i hjernen og gjør deg glad.
Du sparer tid fordi du kan slå sammen morgen- og etter-trening-dusjen. Det er bra for huden også.'

'Legg fram løpetøyet kvelden før, gjerne i nærheten av en radiator, slik at det er godt å ta det på seg. De virkelige entusiastene sover med klærne på ...!
Drikk et glass vann og spis ev. en banan hvis magen føles ubehagelig tom.
Ikke tenk på hvorvidt du gidder. Koble fra hjernen og bare gjør det. Du vil elske det så snart du er i gang.
Varm opp litt innendørs før du stikker av gårde. Det gjør det enklere å møte morgenkulden.
Lunt først én kilometer eller to, slik at kroppen våkner og leddvæsken får tid til å smøre leddene. Gjør gjerne noen høye kneløft og hopsasteg for å få fart på kroppen.
Hvis du er uvant med morgentrening, så ta et par rolige turer slik at kroppen venner seg til å trene på denne tiden av dagen. Du kommer snart til å få energi til mer seriøs trening.'


Dette er motivasjonsordene for i dag!
Er du en løper? Trener du i det hele tatt?
Ha en strålende dag!

theaunknown

17.09.2013 kl.21:02

Løpetur på morningen er jo egentlig det beste, bare du kommer deg opp ;) Liker innlegget ditt, viktig å holde seg i form. Ja, jeg liker best å løpe, men har innsett at styrke må til. Selv om jeg synes det er kjempe kjedelig! Kanskje du kan skrive et innlegg om det ? :)
LillianTilin

18.09.2013 kl.09:01

theaunknown: Styrke er også en viktig del. En blanding av disse er helt klart det ultimate. Jeg kan absolutt skrive et innlegg om det. Ha en fin dag!:)
theaunknown

19.09.2013 kl.22:36

Bra, da har jeg noe å se frem til. Ha en fin dag du også, Lillian :) Morsomt å se at du endelig har laget deg en blogg!
LillianTilin

20.09.2013 kl.01:58

theaunknown: Hyggelig å høre. Motivere mennesker synes jeg er veldig gøy og inspirerende! :)

Skriv en kommentarhits